Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Uunnværlig, til tross for sine små dimensjoner: Bolter, Foringer og Shims

Når man snakker om masseforflytningsmaskiner, som gravemaskiner og bulldosere, fokuserer man ofte på de mest åpenbare hovedkomponentene, som motorer eller belter. Det finnes imidlertid andre kritiske elementer som spiller en nøkkelrolle i driften og varigheten av disse maskinene: pinner, bolter, foringer og mellomleggs skiver (shims). Disse elementene er avgjørende for å garantere effektiv og sikker drift av masseforflytningsmaskiner. 

Bolter: Disse er konstruert for å koble sammen de bevegelige delene på masseforflytningsmaskiner, slik at de kan bevege seg på en kontrollert og koordinert måte. De brukes for eksempel på gravemaskinarmer for å gjøre det mulig å svinge, og på forbindelser til bulldoserblader for å regulere høyde eller vinkel.

Foringer (bushings): Disse fungerer som lagre for pinner. De er montert inne i bevegelige maskindeler og reduserer friksjon og slitasje på pinnene, slik at de kan rotere uten å sette seg fast. De brukes på en rekke forskjellige maskintyper, inkludert jordflyttingsmaskiner, anleggsmaskiner, landbruksmaskiner og industrielt utstyr.

Mellomleggsskiver (Shims): også kjent som avstandsskiver, brukes blant annet for å kompensere slitasjen mellom bevegelige deler som f.eks. skuffelenk, stikk eller bommen på gravemaskiner, dette er noe som begrenser slitasjen på pinner og foringer.

bolter foringer shims

Hvordan forlenge levetiden til disse komponentene?

Nedenfor følger noen forslag til effektivt vedlikehold:

  • Regelmessig smøring: Påfør passende smøremidler på pinner og gjennomføringer i henhold til produsentens anbefalinger. Dette vil redusere friksjon og slitasje, og forlenge levetiden til komponentene.
  • Periodiske inspeksjoner: Kontroller regelmessig tilstanden til pinner, Foringer og shims for tegn på slitasje, korrosjon eller skade. Skift ut slitte eller skadde komponenter umiddelbart.
  • Forebyggende utskifting: Planlegg forebyggende utskifting av pinner, foringer og shims i henhold til driftstimer eller produsentens instruksjoner. Dette kan bidra til å forhindre uventede feil og opprettholde optimal maskinytelse.
  • Rengjøring: Hold pinner, foringer og shims rene, og unngå ansamlinger av smuss, smøremiddelrester eller andre avleiringer som kan hindre at komponentene fungerer som de skal.
  • Kontroller toleransene: Sørg for at toleransene mellom pinner og gjennomføringer er i samsvar med kravene. Komponenter som ligger utenfor toleranseområdene, kan føre til for tidlig slitasje og skade.

 

Ved å følge disse anbefalingene og utføre rutinemessig forebyggende vedlikehold kan du forlenge levetiden til pinner, foringer og mellomlegg (shims) på masseforflytningsmaskiner og anleggsmaskiner, holde reparasjonskostnadene nede og sikre pålitelig drift over tid.

 

Bolter, Foringer, Shims og mellomleggsskiver av merket ITR  

Hvert år leverer USCO ITR ut mer enn 100 000 Foringer, 120 000 Bolter 180 000 pinner og 100 000 Shims.

USCO ITR tilbyr perfekte utskiftbare pinner, bolter, foringer og skiver som passer til originaldelene på gravemaskiner og minigravere fra de største merkene som f.eks. Caterpillar®, Komatsu®, Volvo® osv.

Kontakt oss i Entrack AS vårt for mer informasjon om de enkelte produktene. Se hva slags deler vi leverer her

Finn maskinselger

Maskinselgere
Velg område
Christian Salomon Olsen
48 27 15 75
christian.olsen@entrack.no

Alexander Apeland
90 84 33 90
alexander.apeland@entrack.no

Torstein Børve
48 01 47 34
torstein@entrack.no

Torstein Børve
48 01 47 34
torstein@entrack.no

Tor Isdahl (Yanmar/Kramer)
930 36 814
tor.isdahl@entrack.no

Thomas Bakervik
46 19 06 53
thomas@entrack.no

Tor Isdahl (Yanmar/Kramer)
930 36 814
tor.isdahl@entrack.no

Harald Holte
95 19 55 70
harald@entrack.no

Hedmark/Oppland
Anders Roterud

97 69 64 26
anders.roterud@entrack.no

Hedmark
Tor Hammer
99 10 36 46
tor@entrack.no

Alf Magne Gausen
90 61 83 93
alf.gausen@entrack.no

Rolf-Eirik Ivarsson
91 10 22 51
rolf-eirik.ivarsson@entrack.no

Yanmar
Hans Christian Hagen
91 51 02 42
hchagen@entrack.no

Kramer
Tom Erik Huuse
90 06 29 84
tehuuse@entrack.no

Du kan også selvfølgelig kontakte oss på firmapost@entrack.no eller telefon 62 94 54 40 – eller du kan legge igjen informasjonen din under her så tar vi kontakt med deg så snart som mulig!

Kontakt oss